Vlaamse Ecologie Energie Milieu Onderneming

CorrespondentieadresHoge Weg 157, 2940 Hoevenen
Maatschappelijke zetelAmsterdamstraat 18, 2000 Antwerpen
T. 03 206 02 20 |

Op zondag 7 oktober kunt u bij VLEEMO zowel een operationele windturbine als een windturbine in opbouw bezoeken. Beide turbines bevinden zich in vogelvlucht op anderhalve kilometer op het Haveneiland op de Rechteroever van de Antwerpse Haven. De turbine in werking bevindt zich op de site van Wijngaard Natie aan de Vrieskaai. De turbine in opbouw met alle bijhorende onderdelen kan u bekijken aan de Lichterweg. 

Als u rechtstreeks naar het Haveneiland komt, kunt u parkeren in de Azobestraat. Hier zullen parkeerwachters u begeleiden naar uw parkeerplaats. Van daaruit kunt u te voet naar de operationele turbine. Aan deze turbine zal op zeer regelmatige basis een shuttlebus stoppen die u, via de All Weather Terminal van Wijngaardnatie, naar de Lichterweg zal brengen. Hier kunt u van de bus stappen om de turbine in opbouw en alle onderdelen zoals de wieken, de gondel en de stalen torendelen te bekijken. Daarna kunt u opnieuw de shuttlebus nemen, die u terug naar de operationele windturbine vlakbij de parking brengt.

Een andere mogelijkheid is om onze sites per boot te bereiken. U kan deze overzetboot nemen in de Siberiastraat tussen de Siberiabrug en het Pomphuis. Van daaruit zal de boot u via Wijngaard Natie naar de Lichterweg brengen. Daar kunt u de straat oversteken, de turbine in opbouw bezoeken en de shuttlebus nemen naar de operationele turbine. Als u met de boot komt, kunt u best parkeren op de parking aan het Pomphuis in de Merantistraat. Andere parkeermogelijkheden in de buurt zijn aan de Siberiastraat of de Sloepenweg, die zich beide aan de andere kant van de Siberiabrug bevinden. Alle parkings zullen aangeduid worden door signalisatie en parkingwachters.

Onderstaande plannen tonen u een visueel beeld van de bus- en bootroutes alsook van de parkeermogelijkheden:

 Praktisch:

 • Wanneer: zondag 7 oktober 2018 van 10u tot 17u
 • Locatie: 
  • Operationele windturbine: Wijngaard Natie, Azobestraat, 2030 Antwerpen
  • Windturbine in opbouw + onderdelen: Lichterweg, 2030 Antwerpen
 • Parking:
  • Rechtstreeks: Azobestraat of
  • Voor overzetboot: aan het Pomphuis, de Siberiastraat of de Sloepenweg
 • Prijs: gratis