Vlaamse Ecologie Energie Milieu Onderneming

CorrespondentieadresHoge Weg 157, 2940 Hoevenen
Maatschappelijke zetelAmsterdamstraat 18, 2000 Antwerpen
T. 03 206 02 20 |

Vleemo in de media

In aanwezigheid van Vlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel en havenschepen Annick De Ridder werd op woensdag 15 mei op de persconferentie in het Havenhuis niet alleen een bijkomende investering van 40 miljoen euro in de bouw van windturbines in de Antwerpse Haven aangekondigd maar werd ook het startsein gegeven voor Wind voor "A".

Naar aanleiding van de start van het nieuwe windturbinepark ‘Haveneiland’, werd samen met Hefboom de coöperatieve vennootschap Wind voor “A” opgericht. U kan vanaf 15 juni (internationale Dag van de Wind) participeren in de energietransitie die VLEEMO mee helpt te realiseren. Via de website kan u mee aftellen. Om 12.00u. 's middags kan u intekenen via het online inschrijvingsformulier. In het groene energieboekje 2 vindt u alvast wat meer informatie terug: 

VIDEO: Samen maken we wind voor "A"

Meer wind voor Antwerpen (De Tijd, 15 mei 2019)

Investeer zelf in windmolens in Antwerpse haven (De Standaard, 16 mei 2019)

Koop zelf een windmolen in de Antwerpse haven (Het Nieuwsblad, 16 mei 2019)

Wind brengt meer op dan sparen (Gazet van Antwerpen, 16 mei 2019)

VLEEMO investeert 40 miljoen in 8 nieuwe windmolens in haven Antwerpen (Flows, 15 mei 2019)

VLEEMO plaatst windturbines in Antwerps Havengebied (KMOinsider, 21 mei 2019)

Iedereen kan vanaf 15 juni stukje windmolen kopen dankzij Wind voor "A" (Het Laatste Nieuws, 15 mei 2019)

Burgers kunnen participeren in hernieuwbare energie (De Polder, 15 mei 2019)

Investering van 40 miljoen euro in 8 windturbines in Antwerpse haven (Made in Antwerpen, 15 mei 2019) 

Op 15 juni werd wereldwijd de Dag van de Wind gevierd. Ook in Vlaanderen is er reden tot feest: de 510 Vlaamse windturbines leveren reeds een kwart van het jaarlijkse stroomverbruik van de Vlaamse gezinnen.

Tussen de zomer van 2016 en najaar 2017 bouwt Vleemo 18 windturbines op de Rechteroever van de Haven van Antwerpen. Alle machines komen van de Duitse leverancier Enercon. "Dit project heeft de skyline van de Haven reeds veranderd", aldus Bernhard Fink in Enercon Windblatt, hun maandelijks magazine.

Download hier het volledig artikel. 

Momenteel is Vleemo bezig met de bouw van 8 windturbines op de rechteroever van de Haven van Antwerpen. Deze worden opgetrokken op het Haveneiland, niet zover van onder meer het recent gebouwde Havenhuis. Wie vanuit de Stad richting Haven kijkt, kan dan ook niet meer naast de mastodonten kijken. Op de linkerscheldeoever doet partner Wind aan de Stroom hetzelfde: daar worden momenteel vier windturbines opgebouwd. Dat maakt dat er op het einde van 2017 in totaal 30 turbines op Rechteroever zullen draaien en 20 op Linkeroever. Naar aanleiding van de bouwwerken schreef Het Laatste Nieuws een artikel, wat u hieronder kunt downloaden.

Hoger dan toren van de kathedraal (Het Laatste Nieuws - 7 juli 2017)

Hoger dan toren van de kathedraal (Het Laatste Nieuws, editie Antwerpen/Noord - 7 juli 2017)

Op donderdag 15 juni, tijdens de Internationale Dag van de Wind, vierde de Vlaamse WindEnergie Associatie VWEA met al haar leden dat de symbolische kaap van 1.000 Megawatt in Vlaanderen gerealiseerd werd. Naast Minister Joke Schauvliege en Bart Tommelein was iedereen aanwezig die iets te maken heeft met Windenergie in Vlaanderen. Hier kan u alle nieuwsberichten en reportages bekijken die verschenen naar aanleiding van deze officiële plechtigheid.

VIDEO: Vlaamse windenergiesector rondt de kaap van 1.000 Megawatt (Bron: Kanaal Z)

VIDEO: Meer windturbines op Linker- en Rechteroever (Bron: ATV)

Met nieuwe windmolen nu evenveel vermogen als twee kerncentrales (Bron: Het Laatste Nieuws)

Persbericht VWEA: Windenergie rondt kaap van 1000 MW