Vlaamse Ecologie Energie Milieu Onderneming

CorrespondentieadresHoge Weg 157, 2940 Hoevenen
Maatschappelijke zetelAmsterdamstraat 18, 2000 Antwerpen
T. 03 206 02 20 |

Open Bedrijvendag 2018

Op zondag 7 oktober nam VLEEMO deel aan Open Bedrijvendag. Twee dagen ervoor kregen schoolkinderen al de kans om een operationele turbine en een turbine in opbouw met alle onderdelen in première te zien. De weergoden waren gunstig gezind en dus werd het een geslaagd weekend. Herbeleef het opnieuw via onderstaande fotoreportage.

Dag van de Wind 2017

Op donderdag 15 juni viert de windsector wereldwijd Dag van de Wind. Op diezelfde dag rondt windenergie in Vlaanderen in 2017 bovendien een belangrijke symbolische kaap: 1000 megawatt windenergie in Vlaanderen. Om dat te vieren organiseerde de Vlaamse WindEnergie Associatie VWEA, in samenwerking met Vleemo en Wind aan de Stroom, een officieel moment in de Antwerpse Haven. Men blikte terug op het verleden, maar keek hierbij zeker ook verder richting de toekomst.

 

Openwervendag 2017

Op zondag 7 mei nam Vleemo, in samenwerking met Wind aan de Stroom, deel aan Openwervendag. De site aan de Azobestraat op het Haveneiland werd opengesteld voor het publiek. Zo'n 3.000 geïnteresseerden zakten af naar de Haven om een turbine in opbouw te zien en via video- en beeldmateriaal de andere fasen in het bouwproces te bekijken. Hier kan u de dag nog eens beleven via enkele foto's. 

 

 

Officieel startschot windturbineproject 30 juni 2016

In aanwezigheid van minister-president Bourgeois werd op donderdag 30 juni 2016 op het stadhuis van Antwerpen het officiële startschot gegeven voor het grootste windenergieproject op land in Vlaanderen. Voor dit project bouwt Vleemo 19 nieuwe windturbines op de Rechteroever van de Antwerpse Haven. Deze zouden in de loop van 2017 operationeel moeten zijn. Bekijk de fotogalerij van dit officieel moment door op onderstaande foto te klikken.

fotogallerijknopstartschot30062016

 

Vlaamse havendag 2015

Op zondag 20 september 2015 nam Vleemo deel aan de Vlaamse Havendag. Hiervoor stelde Vleemo éénmalig één van de grootste windturbines van Vlaanderen open vlakbij de voormalige site van General Motors. Daarnaast werden er die dag luchtfoto's genomen van onze windturbineparken. Bekijk de foto's via onderstaande knoppen.

vlaamsehavendag luchtfotos

    

Bouw windturbines Hooge Maey

Hebt u altijd al eens willen zien hoe een windturbine gebouwd wordt? Dat kan op deze pagina. Via onderstaande knoppen kan je per fase bekijken hoe het project Hooge Maey, met twee windturbines, werd opgebouwd.

 

voorbereiding funderingswerken kabelwerken
torenbouw bovenbouw eindresultaat